PnK®-Methode

De PnK®-Methode is een behandeling die speciaal voor jou ontworpen is, waarmee je efficiënt en in alle veiligheid je ideale gewicht kunt bereiken en behouden.

Het is een medische behandeling op basis van een ketogeen dieet en een unieke multidisciplinaire aanpak, zodat je gewicht verliest en niet meer aankomt. De methode geneest immers vetweefselontstekingen dankzij de exclusieve formule die eiwitten combineert met DHA.

+ Gewichtsverlies, gestaafd door wetenschappelijk onderzoek
+ Betere therapietrouw
+ Gewichtsbehoud, omdat de vetweefselontsteking genezen is
+ Ondersteuning door artsen, diëtisten-coaches,  bewegingsdeskundigen en coachingspecialisten
+ Exclusieve formule met ProteinDHA®

Wil je graag gewicht verliezen?

Naam*

Telefoon*

E-mailadres*

Postcode + Woonplaats*

Huisarts

Postcode + Woonplaats huisarts

Vraag*

De PnK®-Methode is geen hyperproteïnedieet of calorie arm dieet

Het snelle en efficiënte gewichtsverlies van de methode wordt bereikt door te starten met een proteïne dieet.

Hyperproteïne

+ Verminderen de aanbreng van calorieën (vetten & suikers)
+ MAAR verhogen de inname van eiwitten, dit kan leiden tot een overbelasting van o.a. de nieren

Calorie arm dieet

= Reductie voedingsstoffen

+ Verminderen de aanbreng van calorieën (vetten, suikers & eiwitten)
+ MAAR dit leidt tot een verlies van spiermassa

De PnK®-Methode

= Aanbevolen hoeveelheid eiwitten

+ Start met een proteïne dieet, waarbij de vetten en suikers verminderd worden
+ MAAR de hoeveelheid eiwitten blijft dezelfde en wordt dus NIET verhoogd, snel en efficiënt gewichtsverlies ten koste van de vetmassa en ook het spierverlies is minimaal

Geschikt voor iedereen

Overgewicht en obesitas verhogen de kans op allerlei aandoeningen zoals gewrichtsklachten, hoge bloeddruk, hoge cholesterol, hart- en vaatziekten, enz… De PnK®-Methode wil iedereen die lijdt aan deze aandoeningen of last heeft van zijn overgewicht helpen.

+ Controle van een arts is vereist
+ Klein gewichtsverlies (5 – 10 kg)
+ Groot gewichtsverlies ( > 10 kg)
+ Bereid levensstijl en eetgewoonten aan te passen
+ Snel en efficiënt gewicht verliezen

Iedereen

Hoe werkt de methode?

De PnK®-Methode is een medische behandeling op basis van een ketogeen dieet en een unieke multidisciplinaire aanpak om gewicht te verliezen en optimale resultaten te halen voor de gezondheid, zowel op korte als op lange termijn.

Dat gewichtsverlies wordt verkregen met een ketogeen dieet, waarmee je gewicht verliest ten koste van de opgestapelde vetreserves. Tegelijkertijd helpt de methode je om het verloren gewicht niet opnieuw aan te komen, door vetweefselontsteking te genezen.
Het ketogene dieet van de PnK®-Methode verlaagt de inname van vetten en suikers, maar zorgt voor de nodige hoeveelheid eiwitten, zodat het organisme correct kan blijven werken. Het gebruikt daarvoor eiwitproducten met ProteinDHA®. Doordat het dieet minder suikers en koolhydraten bevat, begint het lichaam energie te halen uit het opgestapelde vet. Dat proces heet ketose en leidt tot kwaliteitsvol gewichtsverlies.
In tegenstelling tot andere ketogene diëten is dat van de PnK®-Methode arm aan vetten en koolhydraten, zodat de patiënt van bij de start van de behandeling efficiënt gewicht verliest, terwijl de cardiovasculaire risicofactoren verbeteren (hoge bloeddruk, hypercholesterolemie enz.).

De PnK®-Methode werkt met twee duidelijk onderscheiden momenten:

1 Het moment ‘gewichtsverlies’:

Dat op zijn beurt is onderverdeeld in 5 stappen en bedoeld is om het gezonde streefgewicht te bereiken. Tijdens de eerste drie stappen volg je een zogenaamd ketogeen dieet op basis van producten met ProteinDHA® en diverse groenten. Vanaf stappen 4 en 5 komen daar de andere groepen voedingsmiddelen bij en eet je geleidelijk aan weer vetten en koolhydraten.

2 Het moment ‘Mijn gezonde levensstijl’:

Is de periode die begint wanneer je het streefgewicht bereikt hebt. Twee jaar lang krijg je gratis follow-up door ons team van diëtisten-coaches. Het belangrijkste is dat je niet alleen tijdens het proces begeleid wordt, maar ook wanneer je in de opzet geslaagd bent en de resultaten nog moet consolideren.

Vetweefselontsteking en DHA

We kunnen het niet over vetweefselontsteking en DHA hebben, zonder eerst over overgewicht en obesitas te praten. Zowel overgewicht als obesitas zijn chronische ziekten die gepaard gaan met overdreven vetophoping en ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid.

Vetweefselontsteking is dan weer een gevolg van de toename van lichaamsvet die een ontstekingsproces op celniveau op gang brengt, waardoor te zware personen aan chronische ontsteking gaan leiden. Die ontsteking houdt direct verband met de ontwikkeling van obesitas en de tendens om het verloren gewicht na het dieet weer aan te komen.
Het ontstekingsproces in het vetweefsel veroorzaakt een vicieuze cirkel of kettingreactie, met als gevolg:

+ Vettoename
+ Verhoogde eetlust
+ Verergering van de celontsteking

Daarom moet de vetweefselontsteking genezen worden om te voorkomen:

+ Dat je het verloren gewicht weer aankomt
+ Dat het cardiovasculair risico toeneemt
Food

De PnK®-Methode verwerkt in al haar producten de exclusieve, gepatenteerde formule ProteinDHA®, die de juiste hoeveelheid kwaliteitsvolle eiwitten afkomstig van natuurlijke bronnen combineert met DHA met hoge biobeschikbaarheid.

DHA is een essentieel vetzuur uit de omega 3-familie, dat aanzienlijke voordelen biedt voor de gezondheid (lager cardiovasculair risico, betere werking van de hersenen, gezondere huid enz.), maar ook een cruciale rol speelt in de genezing van vetweefselontsteking. Dat bleek uit het onderzoek PnKLipoinflamación, waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Endocrine.

“De nieuwe PnK®-Methode helpt de ontstekingsprocessen die bijdragen tot de geleidelijke toename van obesitas, te beheersen, door de tendens van toenemende vetophoping te doorbreken en de eetlust te normaliseren. Dit voorkomt dat de patiënt het verloren gewicht weer aankomt.”

PnK®-Methode
in de wereld

De PnK®-Methode werd door de PronoKal Group® in 2004 gelanceerd in Spanje en is ontwikkeld om artsen en patiënten een doeltreffend antwoord te geven op het probleem van overgewicht en obesitas. Van bij de start was er sprake van een snelle en stabiele uitbreiding.

PronoKal Group® en de PnK®-Methode zijn aanwezig in verschillende landen in Europa, Latijns-Amerika, Azië en Afrika en tellen al meer dan 300.000 behandelde patiënten. Bovendien stellen wereldwijd meer dan 3.000 voorschrijvende artsen, die specifiek opgeleid zijn in de Methode, vertrouwen in het programma.

Sinds haar oprichting hecht de PronoKal Group veel belang aan eigen onderzoek en de verspreiding van wetenschappelijke kennis. Verscheidene studies werden met succes gelanceerd om de doeltreffendheid en veiligheid van de PnK®-Methode te bewijzen, de resultaten ervan werden gepresenteerd op internationale wetenschappelijke congressen.